Dewan Rakyat: Soalan Jawab Lisan MP PAS/ PKR 28 Jun 2007

Soalan ke 9 – Dato’ Kamarudin Bin Jaffar [ Tumpat ] minta MENTERI BELIA DAN SUKAN menyatakan jumlah perbelanjaan yang ditanggung Kerajaan bagi melaksanakan Formula Satu (F1) Grand Prix Malaysia-Petronas baru-baru ini.

Soalan ke 25 – Datin Seri Dr. Wan Azizah Binti Wan Ismail [Permatang Pauh]
minta MENTERI KESELAMATAN DALAM NEGERI menyatakan :-
(a) berapakah jumlah hukuman mati yang telah dilaksanakan sejak tahun 2000 hingga Mei 2007.Sila nyatakan mengikut jantina, jenis kesalahan dan seksyen hukuman.; dan
(b) berapa ramai banduan yang mati sebelum hukuman gantung dilaksanakan dan punca kematian.

Soalan ke 42 – Dato’ Haji Abdul Halim Bin Abdul Rahman [Pengkalan Chepa]
minta MENTERI PEMBANGUNAN USAHAWAN DAN KOPERASI menyatakan jumlah modal saham Bank Rakyat yang dibenarkan Bank Negara dan jumlah pelabur yang menunggu untuk melabur dengan Bank Rakyat.

Soalan ke 50 – Dr. Mohamed Hayati Bin Othman [Pendang] minta PERDANA MENTERI menyatakan apakah peranan PERKIM dan JAKIM dalam usaha memantapkan lagi akidah para saudara baru yang memeluk agama Islam memandangkan mutakhir ini ramai yang menjadi murtad dengan ada sedikit alasan seperti penceraian atau kematian.

Soalan ke 65 – Salahuddin Bin Haji Ayub [Kubang Kerian] minta MENTERI PERTAHANAN menyatakan adakah Kementerian sedar bahawa Singapura mempunyai perniagaan kelengkapan pertahanan dengan Israel melalui Singapore-Israel Industrial Research and Development (SIIRD) di bawah naungan Singapore Economic Development Board (SEDB) dan The Office Of The Chief Scientist (OCS) di Israel yang berpotensi besar digunakan untuk membunuh rakyat Palestin malah boleh menjadi ancaman keselamatan serantau dengan mengambil kira rekod keganasan antarabangsa Israel dan langkah Kementerian bagi memantapkan pertahanan negara.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: