MB Kedah lawat Wat Siam Pendang

Oleh Wakil Kedah
Pada 8 April 2008 baru-baru ini, sebulan selepas PRU 12, MB Kedah, YAB Ustaz Azizan Abdul Razak telah melakukan lawatan kerja pertama ke daerah Pendang , dan beliau memilih wat Siam yang menempatkan Sami besar bagi penganut Buddha di Kedah dan Perlis , iaitu wat Paya Mat Inson.

Dikesempatan tersebut, Menteri Besar telah mengumumkan 3 nama yang mewakili masyarakat Siam, India dan Cina untuk menduduki Majlis Daerah Pendang yang akan mewakili penduduk Daerah Pendang atas lantikan politik menggantikan ahli lama setelah BN kalah dalam pilihanraya umum ke 12 baru lalu.

Wakil Masyarakat Siam yang diberikan kesempatan berucap mewakili Sami Besar Kedah dan Perlis berharap MB dapat terus memberi perhatian terhadap masyarakat mereka dan hubungan baik ini dapat diteruskan dimasa-masa yang akan datang.

“Mereka gembira kerana kerana lawatan MB ini satu kebanggaan bagi masyarakat Siam disitu kerana inilah pertama kali MB Negeri Kedah melawat kawasan mereka.

“Kerjasama yang ditunjukkan oleh masyarakat Siam pada hari itu adalah menandakan sokongan masyarakat Siam terhadap kerajaan negeri yang baru,” kata wakil Masyarakat Siam.

Dimajlis yang sama juga, wakil dari setiap 8 wat Siam di Pendang telah menyerahkan borang menjadi ahli kelab Penyokong PAS kawasan Pendang dan mereka berjanji akan menambahkan lagi usaha menambah keahlian.

Sementara itu, YAB Ustaz Azizan ketika menyampaikan ucapan balasnya melahirkan rasa gembira kerana sokongan yang digambarkan pada petang tersebut dan beliau berjanji sesuai dengan moto didalam kempen PRU 12 bagi PAS Kedah iaitu Kedah Sejahtera Nikmat Untuk Semua, beliau bersama dengan ahli EXCO dan PAS Kawasan Pendang akan berusaha melaksanakan amanah yang dipertanggongjawabkan oleh rakyat sebagai pemimpin di Negeri Kedah ini.

Kepimpinan PAS akan melaksanakan tanggungjawab dengan berhemah dan berjanji akan melakukan pemerintahan dengan telus dan bebas rasuah.

Turut serta dalam majlis tersebut adalah Dr Mohd Hayati Orthman Ahli Parlimen Pendang, Exco Kerajaan Negeri dan Encik Harun Jasin, Pegawai Daerah Pendang.

Advertisements

Satu Respons

  1. Pastikan semua menikmati kejayaan PRU12 yang lalu. Wa caya sama lu.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: