Anwar ancam masa depan politik BN – MP PAS Kuala Krai

Ahli Parlimen Kuala Krai, Dr Mohd Hatta Ramli berkata, tiadak ada sebab untuk membabitkan Dato Seri Anwar sebagai pengancam keselamatan negara kerana Anwar dan Pakatan Rakyat menggunakan saluran politik yang dihalalkan oleh Perlembagaan untuk mengambil alih kuasa dari BN.

“Abdullah Badawi cuba test market dengan penahanan YB Teresa, Raja Petra dan wartawan Sin Chew bagi melihat reaksi rakyat berhubung tindakan menahan mereka di bawah ISA. Lepas tu dia cuba dia cuba nak heret Anwar sama tapi seluruh rakyat termasuk pemimpin Umno dan jemaah Menterinya sendiri memberi protes terbuka,” kata Dr Hatta yang juga Bendahari PAS Pusat.

Katanya lagi, Abdullah sebenarnya hilang punca untuk mentadbir negara. Kedaan ekonomi yang teruk, harga barang meningkat dan Anwar pula memberi tekanan kuasa sengit sehingga Abdullah hilang tumpuan dalam segala hal. Lalu dia mengajak rakyat membenci Anwar supaya rakyat lupa masalah sebenar yang dihadapinya sendiri.

“Abdullah memang menyedari bahawa rakyat pelbagai kaum sedang bangun memberi sokongan kepada Anwar dan Pakatan Rakyat sehingga menyebabkan Abdullah tidak ada pilihan lain selain cuba menjatuhkan imej Anwar,” tambahnya.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: