Jangan ada agenda politik dalam memajukan Fancais …

Sesi Pertanyaan Jawab Lisan, 18 Mac 2010

Sampai bila rakyat Padang Terap tanggung susah – Soalan tambahan MP PAS Padang Terap kepada soalan asal 2. Tuan Mohd. Nasir bin Zakaria [ Padang Terap ] minta MENTERI KERJA RAYA menyatakan status terkini pembinaan jambatan-jambatan yang berjumlah 8 buah daripada Pokok Sena-Nami. Bilakah ia akan disiapkan dan berapakah peruntukan yang disediakan oleh Kerajaan.

Kementerian perlu kempen serius menentang AIDS – Soalan tambahan MP PKR Sungai Petani kepada soalan asal 4. Dato’ Johari bin Abdul [ Sungai Petani ] minta MENTERI KESIHATAN menyatakan memandangkan World Health Organisation (WHO)melaporkan pada Disember 2009 terdapat 80,000 orang menghidapi virus HIV di Malaysia
(a) apakah rancangan jangka pendek dan jangka panjang Kerajaan bagi memerangi wabak ini; dan
(b) sila berikan statistik pesakit mengikut negeri dan etnik.

Jangan ada agenda politik dalam memajukan Fancais Bumiputera – Soalan tambahan MP PAS Kubang Kerian kepada soalan asal 7. Dato’ Dr. Mohamad Shahrum bin Osman [ Lipis ] minta MENTERI PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN menyatakan usaha yang diambil oleh Kementerian bagi mewujudkan usahawan francais Bumiputera yang lebih ramai dan mampu bertahan di samping berkembang ke peringkat global.

Kewajaran menangguhkan peruntukan bekalan Air Selangor – Soalan tambahan MP PAS Bachok kepada soalan asal 9. Tuan Masir Anak Kujat [ Sri Aman ] minta MENTERI TENAGA, TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR menyatakan bilakah Loji Pembekal Air dinaik taraf untuk menambah kapasiti pembekalan air di Sri Aman.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: