MP Pasir Puteh: Soalan Dewan Rakyat 26 Jun – 18 Julai 2013

MESYUARAT PERTAMA, PENGGAL PERTAMA, DEWAN RAKYAT KE 13 PADA 24 JUN HINGGA 18 JULAI 2013

Pertanyaan Jawab Lisan
1. Dr Nik Mazian bin Nik Mohamad [ Pasir Puteh ] minta Perdana Menteri menyatakan usaha-usaha yang telah diambil oleh pihak JAKIM untuk memastikan status halal dalam bidang farmaseutikal di Malaysia.

2. Dr Nik Mazian bin Nik Mohamad [ Pasir Puteh ] minta Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi menyatakan kesan daripada peruntukan geran penanaman semula kelapa sawit berhasil rendah yang telah diberikan kepada pekebun kecil sejak 3 tahun kebelakangan ini.

3. Dr Nik Mazian bin Nik Mohamad [ Pasir Puteh ] minta Menteri Kesihatan menyatakan adakah kerajaan bercadang untuk meneruskan rancangan untuk mewujudkan 1Care, suatu skim caruman kesihatan.

4. Dr Nik Mazian bin Nik Mohamad [ Pasir Puteh ] minta Menteri Pendidikan menyatakan berapa bilangan guru-guru yang telah lulus daripada IPG atau UPSI yang belum dan sudah ditempatkan?

5. Dr Nik Mazian bin Nik Mohamad [ Pasir Puteh ] minta Menteri Kesihatan menyatakan sejauhmana kejayaan Kempen Taknak Merokok dikalangan pelbagai lapisan rakyat. Nyatakan statisktik terbaru ‘Pesalah Merokok’ mengikut negeri dan jantina serta peringkat umur bagi tahun 2010 hingga kini.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: