MP Pengkalan Chepa: Soalan Dewan Rakyat 26 Jun – 18 Julai 2013

MESYUARAT PERTAMA, PENGGAL PERTAMA, DEWAN RAKYAT KE 13 PADA 24 JUN HINGGA 18 JULAI 2013

SOALAN JAWAB LISAN:
1) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI KESIHATAN menyatakan berapa ramaikah Pegawai Agama yang telah dilantik di Hospital-hospital Utama Kerajaan mengikut negeri di antara tahun 2008 hingga tahun 2013?

2) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI KESIHATAN menyatakan sejauh mana Kerajaan memantau dan menitikberatkan kualiti ubat-ubatan yang dibekalkan kepada hospital-hospital Kerajaan dalam rangka memberikan perkhidmatan kesihatan yang terbaik kepada rakyat?

3) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI KESIHATAN menyatakan adakah Kerajaan sedar hampir semua Pusat Hemodialisis sekarang ini dikenakan syarat oleh Malaysian Society of Nephrology (MSN) supaya ‘person in charge (PIC)’ mesti dari kalangan Doktor Pakar Perubatan Penyakit Dalaman (internal medicine), sedangkan syarat tersebut tidak wujud dalam mana-mana peraturan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan?

4) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI MENTERI KESIHATAN menyatakan bilakah Kerajaan boleh memastikan tahap ‘denggi sifar’ dapat dicapai di kalangan rakyat di negara ini?

5) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH menyatakan adakah langkah-langkah yang telah diambil selama ini untuk mengatasi masalah miskin tegar di negara ini telah mencapai sasarannya, dan jika belum dicapai apakah tindakan susulan untuk mencapainya?

Soalan Jawab Bertulis
6) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH menyatakan jumlah Pengusaha Bumiputra Kelantan yang telah mendapat manfaat daripada Sekim Pembangunan Ekonomi Desa (SPED) dari tahun 2008 hingga 2013?

7) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta MENTERI PENGANGKUTAN menjelaskan bilakah Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa akan dinaik taraf menjadi Lapangan Terbang Antarabangsa memandangkan jumlah penerbangan di lapangan terbang ini yang semakin bertambah dan menjadi antara lapangan terbang yang paling sibuk di negara ini?

8) DR. HJ. IZANI BIN HJ. HUSIN [ PENGKALAN CHEPA ] Minta PERDANA MENTERI menyatakan berapa peratuskah kandungan ‘silver nitrate’ di dalam dakwat kekal yang digunakan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 baru-baru ini?

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: