MP Tumpat: Soalan Dewan Rakyat 26 Jun – 18 Julai 2013

MESYUARAT PERTAMA, PENGGAL PERTAMA, DEWAN RAKYAT KE 13 PADA 24 JUN HINGGA 18 JULAI 2013

Pertanyaan Jawab Lisan
1. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Pengangkutan menyatakan berapakah purata jumlah penerbangan dan penumpang setiap hari yang menggunakan lapangan terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa.

2. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Pengangkutan menyatakan apakah keputusan terkini laluan baru keretapi ke Pantai Timur Semenanjung Malaysia dan bilakah pembinaan akan bermula.

3. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Luar Negeri menyatakan bilakah Kedutaan Malaysia di Palestin akan dibuka.

4. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan menyatakan berapakah jumlah kedai-kedai (outlet) judi di seluruh Negara mengikut negeri pada tahun 2012.

5. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar menyatakan perancangan kerajaan untuk menyelesaikan masalah banjir yang diakibatkan oleh air bertakung yang sering berlaku di kawasan-kawasan sebelah Malaysia di tepi Sungai Golok.

6. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Perdana Menteri menyatakan adakah kerajaan bercadang untuk menzahirkan Jawatankuasa-Jawatankuasa Pilihan Parlimen sebagaimana yang wujud di hampir semua badan legislatif di seluruh dunia.

7. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Perdana Menteri menyatakan jumlah makmum uang boleh di muat oleh tiap-tiap Masjid Negeri di seluruh Negara.

8. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Perdana Menteri menyatakan bilakah royalti Petronas akan diberikan kepada negeri Kelantan dan negeri-negeri lain yang layak.

9. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Kerja Raya menyatakan bilakah jambatan antara Pengkalan Kubor dan Takbai, Thailand akan dibina.

10. Dato’ Kamarudin Jaffar [ Tumpat ] Minta Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani menyatakan perancangan kerajaan untuk meningkatkan lagi kemudahan-kemudahan bagi nelayan di di Getting, Tumpat.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: